maanantai 18. marraskuuta 2013

Haliponi ♥

Keskiviikkona oltiin taas Kaisan tunnilla, ja oma epätoivoinen olo oli tipotiessään! Werme oli kuuliainen ja teki kaiken juuri kuten pyysin, ja tuntui, että itse osasi ratsastaa paremmin kuin pitkään aikaan. Olo ei ollut enää kuin alkeisratsastajalla! Jee, ehkä tästä se ylämäki taas alkaa!

Harjoituksena oli puomeja ja kavaletti ympyrällä. Ei, kyseessä ei kuitenkaan ollut puomi/estetunti, vaan tavallistakin tavallisempaa kouluratsastusta. Puomit ja kavaletit tultii hitaassa ravissa, ja tarkoituksena oli saada W venyttämään ravia puomeilla ja käyttämään takajalkoja. Alussa tultiin puomeille vähän turhankin vinhaa vauhtia "Jiihaa, nyt päästiin asiaan"-fiiliksellä, mutta toistojen kautta tehtävä onnistui jo todella hyvin, ja W alkoikin nopeasti kantamaan itseään ihan toisella tavalla, selkä ylhäällä ja tasaisessa tahdissa.

Laukatkin nousi hyvin kumpaankin suuntaan, kaikenkaikkiaan olin todella tyytyväinen hevoseen ja tottakai myös itseeni. Jipii, sain pitkästä aikaa taputtaa itseäni olkapäälle, hyvä tyttö! Kaisakin kehui istunnan parantuneen huimasti, tästä on taas hyvä jatkaa.

Tänään olisi pitänyt olla seuraestekisat Mäntyharjulla. Sattui kuitenkin Eino-myrsky tälle suunnalle, ja kisojen järjestäjä näki parhaaksi perua kisat ihan turvallisuussyistä. Toisaalta ihan hyvä, ei hevosten tarvitse ottaa turhia kierroksia tuollaisista pikkupuhureista. Tänään sitten päätettiin antaa W-tammalle vapaapäivä, käytiin vaan seurustelemassa ja harjailemassa tamma.

"Tuon äänen minä tunnen, leipää tänne ja äkkia mamma!"
Werme oli tänään kovin seurallisella tuulella. Ei yhtään röyhkeän oloinen kuten viimeviikolla. Vähennettiinkin silloin päivittäistä kaura-annosta, nyt on tamma taas tasaantunut normaaliksi. Tuntuu kuin hiukset ja naama olisi edelleen täynnä turvetta, W:llä oli tänään pakonomainen tarve haistella meikäläisen hiukset ja naama tarkasti. Liekö ihmetteli, olenko ostanut uuden shampoon? Wermen kanssa on vaan niin mukava seurustella tamman karsinassa, se kun jaksaa olla niin utelias ja hyväntuulinen. Kun tamman viereen menee kyykkyyn, W laskee päänsä ihan lähelle ja jää siihen tyytyväisenä pällistelemään. Ihana haliponi!

Tämän päivän estekisat siirrettiin huomisiltaan, ja luokka 70cm yhdistettiin luokaksi 60-70cm. Huomenna siis uusi yritys!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti