torstai 21. marraskuuta 2013

Maanantain estekarkelot

Sunnuntaina siis piti olla seuraestekisat Mäntyharjulla, mutta Eino-myrskyn takia ne jouduttiin siirtämään maanantai-iltaan.

Päivän vaihtaminen karsi osan lähtijöistä, ja 60cm ja 70cm luokat yhdistettiin yhdeksi luokaksi, mutta tämähän ei meidän menoa pysäytä. Polle puhtaaksi, tavarat kasaan ja autoon, ja eikun nokka kohti Mäntyharjua.


Kisapaikalla sain melkein heti vaihtaa kisavaatteet ja lompsia tutustumaan rataan, ja tällävälin porukat laittoivat uljaan ratsuni kuntoon. Rata oli oikein mukavan oloinen, helppoja teitä ja tilavia lähestymisiä. Koska lähdin luokassa jo toisena, päästiin heti maneesiin verryttelemään. W oli hieman veltto, kuitenkin kuunteli avut hyvin, ainoastaan vähän vajaalla turbolla.



Pian oli verryttelyt verrytelty ja oli meidän vuoro startata. Radalla oli yhteensä kaksitoista hyppyä, joista viisi kuului uusintaan, ja arvosteluna oli 367.2.



Radallakin Werme oli melko veltto, mutta kiltisti hyppäsi kaiken, ja virheittä. Toisessa vaiheessa jatkettiin samalla kaavalla, tasaiseen tahtiin ja normaaleilla teillä, supernopeaa aikaa emme saaneet, mutta sijoituttiin silti W:n kanssa kolmanneksi kymmenestä ratsukosta. Palkinnoksi W sai uuden harjan, samaa sarjaa kuin Relanderin ponitallin kisoista voittamamme. Kohtahan meillä on jo koko sarja kerättynä..

Tomerana!


Tänään oli Wermeroosan hammaslääkäripäivä. Eläinlääkäri tuli kotitallille, ja W pahaa aavistamattomana joutui hammaslääkärin kouriin. Käynti oli tarpeellinen, sillä tamman suusta löytyi lohjennut, irtoamaton maitohampaan palanen, joka poistettiin. Lisäksi W:llä oli molemmin puolin suuta piikkejä jotka raspattiin. Oli ainakin tarpeellinen hammashuolto, jospa ratsastuksen pienimmätkin ongelmat katoaisivat kuin tuhka tuuleen, kun hampaat ovat kunnossa.

Rauhoituksen vuoksi Wermellä on tänään vapaapäivä, saa nähdä mitä viikonloppuna touhuillaan!

3 kommenttia:

  1. Liebster Blog - palkinto sinulle! :)
    Käy katsomassa osoitteesta: http://heiduss.blogspot.fi/2013/11/liebster-blog-muuta-asiaa.html

    VastaaPoista
  2. Hei! Laittaisitko minulle sähköpostia (en löytänyt mistään sun säpöä..), tarvitsen muutaman Suomenhevosenomistajan haastattelua. Kiitti:)

    VastaaPoista