maanantai 9. joulukuuta 2013

Päivän Hitti!


Mitä tämä on, viikkoon en ole Wermellä ratsastanut ja tänään illasta olisi estevalmennus. Hups. On W kuitenkin ihan hyvin viikolla liikkunut äitini toimesta, mutta voi olla, että valmennuksessa menee hetki, ennenkuin tamma on omilla avuillani. No, oma moka, nimittäin lauantaina olisin hyvin ehtinyt ratsastamaan, mutta pääsin taas "väärää rotua" edustavan heppasen kyytiin.

Kuskia taitaa vähän jännittää!

Hitfeyer van 'tgebergte, eli Hitti pääsi joutui töihin ja kestämään könötystä ja pomppimistani, kun tämän omistajalla oli menoja. 

Siitä asti, kun hain hevosen tarhasta, Hitti selvästi yritti sanoa "Nyt kyllä oot erehtyny hevosesta!", niin ihmeissään se puhisi ja touhusi, kun harjailin sitä karsinassa. Vaikka Hitikäinen touhukas olikin, kovin kiltti se silti on. Itseäni vähän harmittaa se, että minusta on tullut vähän turhan arka vieraiden hevosten kanssa, vaikka tietäisin niiden olevan ihan rauhallisia. Ei ratsastus niinkään, vaan kuntoon laittaminen. Johtunee siitä, kun kerran olen saanut ikävän potkun hokkikengällä reiteen, eikä houkuta kokea samaa asiaa uudelleen. Ehkä vain olisi touhuttava enemmän muiden, kuin W:n kanssa, jotta pystyisi olemaan vähän rennommin vieraidenkin karvakorvien kanssa.

Alkukävelyiden jälkeen verryteltiin ravissa, ihan tavallisia asioita kuten asetuksia ja siirtymisiä tehden, jotta yhteinen sävel taas löytyisi. Tämähän on jo kolmas kertani Hitin selässä, joten sinänsä tiesin jo, kuinka hevonen toimii. 



Ei me mitään temppuja Hitin kanssa tehty, pysyttiin ihan perusasioissa, kunhan hevonen on tyytyväinen ja on saanut riittävästi liikuntaa. Herra oli kokoajan todella kiltisti, vaikka pari kaveria tekikin omia rodeoitaan kentän vieressä tarhoissaan, ja jopa W-tamma villitteli omassa tarhassaan.


"Hei!! Tässä on selvästi tapahtunut joku väärinkäsitys!"
Laukka jos jokin on Hitin kanssa mukavaa! Niin ihana keinuhevoslaukka, jossa on kiva ja helppo istua. Laukassakin pysyteltiin helpoissa asioissa, kuten temponvaihteluissa, ja niissäkin herra hevonen toimi oikein mukavasti. Muutenkin Hitti tuntui alusta asti olevan hyvin avuilla ja kuuliaisena, eikä vetänyt palkokasvia nenään, vaikka saatoinkin vähän könöttää ja heilua. On se vaan aina yhtä jännää, kun pääsee vieraan hevosen kyytiin!


Hyvällä könötyksellä mennään!

Huh, hengissä selvittiin!



Tällainen vieraileva tähti tälläkertaa, myöhemmin asiaa tämänpäiväisestä estevalmennuksesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti