maanantai 30. kesäkuuta 2014

Sadekausi ja kuravellikään ei haittaa menoa!

Sataa vaan, kokoajan. Aurinko on jokin outo sääilmiö, jota ei ole näkynyt kunnolla pitkään aikaan. Ehkä se kesä sieltä vielä tulee, ja nämä hyytävän kylmät ja sateiset kelit väistyvät.

Olen ollut laiska, enkä ole jaksanut kirjoittaa teille. Postauksia alkaa olemaan jonoksi asti, kun Niinisalon reissun viimeinen osa on julkaisematta (..ja kirjoittamatta..) ja kuvia olisi Wermen ratsutuksestakin vaikka millä mitalla. Olen myös lupaillut postausta meidän hevoskuljetusautosta, eipähän lopu hetkeen ideat kesken. Pahoittelen aikaansaamattomuuttani (onhan tää sana?). Anyway, nyt on niin huippujuttu, että se kiilaa kaikki jonossa olevat asiat.

Kisapäivää vietettiin kauniin aurinkoisessa ja helteisessä säässä.. Not!




Nimittäin eilen Wermeroosa starttasi Kaisan ratsastamana Mäntyharjun aluekisoissa ensimmäisen helppo A-ratansa. Rata oli tosiaan A-merkin kouluohjelma, eikä tamman suoritusta tarvitse hävetä lainkaan, W näytti radalla todella hyvältä! Heti tervehdyksen jälkeen tapahtui radan ainut selvä virhe, kun ravin sijaan W nosti laukan. Kaisa sai korjattua virheen pian, ja tämän jälkeen rata olikin todella siisti ja sujuva loppuun saakka. Virheestä huolimatta prosentteja kertyi 61,019 johon ollaan oikein tyytyväisiä. Nämä prosentit riittivät jaettuun 14. sijaan, koko luokassa oli kuitenkin 29 starttaavaa ratsukkoa joten ei ollenkaan hassummin. W taisi olla myös luokan nuorin hevonen, hih! Äidin kanssa muisteltiin, että tämän ikäisenä Wermen emä Wilma kilpaili vasta Helppo C ja -B luokissa. Saapa nähdä, mihin tämän kanssa vielä päästään, kunhan ikää, kokemusta ja tasapainoa tulee vielä lisää.





Peruutus.

Itsekin olen vähän lupaillut käyväni myös koulukisoissa, vaikken ehkä niin kouluratsastajatyyppiä olekaan. Koulukisat menee niin kuolettavan hitaasti, eikä omin silmin pysty arvioimaan kuinka muilla ja itsellä rata sujui. Lisäksi on mielestäni surullista, että joskus selviä virheitä ja rikkoja (ja jopa väärinratsastuksia!) tehnyt ratsukko pärjää paremmin kuin sellainen, joka tekee siistin ja tasaisen suorituksen vaikkei ehkä niin näyttävästi. Estekisat puolestaan menevät nopeasti, ja heti radan jälkeen tietää, onko mahdollisuuksia sijoittua vai voiko jo lähteä kotimatkalle. Lisäksi koulukisat jännittää itseäni estekisoja enemmän, kun rata pitäisi muistaa ulkoa ja suorittaa se vielä siististikin! Heh, ehkä yritän ryhdistäytyä nyt vähän ja kisata myös koulua enemmän.





Myös keskiravissa alkoi olla jo vähän enemmän näyttävyyttä!




Lopuksi vielä rata puhelinlaatuisena videona.




Seuraavat kisat tulevat todennäkoisesti olemaan Mäntyharjun estekisat, joissa olisi edessä aluestartti luokassa 80cm! Koulukisoja ei ole vielä itselleni löytynyt, ne siis vielä kisakalenteriin etsinnässä.. :)

1 kommentti: