keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Tyttöjen treenipäivä.

Huh, paikat on vieläkin kipeenä siitä sunnuntaina sattuneesta pienestä onnettomuudesta. Niin ja tänään ratsastaessa huomasin, että takaraivossani naksuu jokaisella askeleella. Liekö ylimääräiset osat mun pään sisällä irronneet ja siellä ne nyt kolisee?

Jokatapauksessa tänään Kaisa piti minulle taas tuntia, ja välillä epätoivo välähtelee, mutta jossakin on myö se onnistumisen kipinä. Aloitettiin tänään siitä, että haettiin hevosta taas rehelliseen asetukseen ja taivutukseen, ettei hevonen lähde lapa edellä juoksemaan, vaan jää ratsastajan painon alle. Ympyrällä aloitettiin, ihan asetuksilla ja taivutuksilla ja usein suuntaa vaihtaen, nopeasti se tasainen ja hyvä asetus löytyikin.

Alkuverryttelyjen jälkeen jatkettiin avotaivutuksilla. Tänään haettiin sitä, että saataisiin hevonen pyöreäksi ja taivutettua sisäpohkeen ympärille, ja siten treenattaisiin siirtymiä tasaisemmiksi. Nyt kun meillä itse askellajit alkaa sujua, pitäisi alkaa treenaamaan myös siistejä siirtymisiä, helpommin sanottu kuin tehty.


Siirtymissä Werme leviää helposti ja nenä nousee kohti taivaita. Ne siis vaativat vielä paljonkin treeniä, ja mietin pitkään, uskallanko lisätä meistä videota tänne blogin puolelle. Tulin kuitenkin siihen lopputulokseen, että ihmiset ymmärtävät sen, että Wermelläkin on vielä koulutus kesken, eikä siltä voi edes odottaa täydellisiä suorituksia, minusta puhumattakaan.

Anyway, laukkannostoja harjoiteltiin tänään myös avotaivutuksen kautta. Oikeassa kierroksessa sujui mielestäni hyvin, mutta vasen oli ihan katastrofi. W lähti jo ravissa juoksemaan "Jee nyt laukataan!" tyylillä, ja tälle tytölle meinasi jo epätoivo iskeä siellä selässä, pidätteet kun eivät millään tahtoneet mennä läpi. Kun aikamme oltiin juostu ja jarruteltu äänellä, istunnalla, asettamalla ja puolipidättein, saatiin rauhallisiakin hetkiä ja mahdollisuus tehdä jopa muutama nosto vasempaankin kierrokseen. Ja ne onnistui yllättävän hyvin. Werme on vasempaan kierrokseen oppinut väärän tavan nostaa laukka, se on epämääräinen rävellys josta olisi päästävä eroon. Kaikenkaikkiaan olen tämän päivän ratsastukseen tyytyväinen.

Vasen laukka:

Oikea laukka:
Loppuun vielä pätkät ravia, joissa Werme oli oikein rento ja mukava. Tämän jälkeen käytiin vielä metsäpolulla kävelemässä, tulee hepallekkin hyvä fiilis, kun tehdään vähän muutakin aina kuin vain kentän kiertämistä.
Pahoittelen videoiden laatua, ne on kuvattu puhelimella. Mitä mieltä olette, haluatteko jatkossakin videoitakin, iltojen pimetessä kuvia kun saa entistäkin harvemmin.
Niin ja tänään ilmottauduttiin ensimmäisiin alue-estekisoihin Wermen kanssa! Hui mitäköhän siitä tulee!

11 kommenttia:

  1. Onpa kivan oloinen blogi :) Ja ihana toi banneri!

    VastaaPoista
  2. kirjotat tosi hyvin ja kiva kun oot kuvaillu tuntia noin tarkasti! videoista plussaa vaikka kuvatkin olisivat tietty kivoja, kokonaisuudeessaan hyvä postaus :) ja siistiä ratsastusta on aina kiva katsella!

    VastaaPoista
  3. mikset vastaa kaikkiin kommentteihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se johtuu siitä, että aina ei vain ehdi vastaamaan, ja myöhemmin asia jää sitten tekemättä. Ja moni on kehuja esim hevosen ulkonäköön liittyen, ja en jotenkin osaa vasata niihin mitenkään fiksusti. Ilkeyttäni ja ylimielisyyttäni en siis jätä kommentoimatta, luen jokaisen kommentin ja olen niistä aina hyvin kiitollinen.

      Poista
    2. Niin ja olen pahoillani siitä, kun tämä asia on jäänyt jotakuta vaivaamaan, otan kommentin rakentavana palautteena ja yritän parantaa tapani. :)

      Poista
  4. Tykkään tästä ulkoasusta! :)

    VastaaPoista
  5. Juku miten kaunis tää sun suokkisi on! Ja hienon näköstä menoa.
    Onnea tuleviin kisoihin!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin pidän Wermestä kovasti. Ja onhan tuossa meidän menossa vielä paljon työstettävää, mutta ihan hyvällä mallilla ollaan. Kiitos!

      Poista
  6. Moikka olisitko voinut tehdä mulle banneria, pidän omastasi paljon?:-)
    voisitko vastata tänne:
    helmijaroosa.blogspot.fi

    VastaaPoista
  7. No jos tulee inspis niin ilmotteletko, oon huono neuvomaan ja aika yksinkertaista olisin vailla, täältä tuo toiseksi ylin, sen tyylinen ois mieleen! : http://little-big-horses.blogspot.fi/2013/06/banneripaja.html

    VastaaPoista