maanantai 21. heinäkuuta 2014

Takana on uni- ja työpainotteinen viikonloppu. Nakki napsahti meikäläiselle, ja olin yövuorossa lauantain ja sunnuntain välisen yön.

Yövuoron jälkeen kuuden maissa aamulla kotiin ajaessa aurinkokin paistoi jo lähes pilvettömältä taivaalta ja maisemat kruunasi paikoittain sankkakin sumu. Liekö matkallani tullut edes ainuttakaan vastaantulijaa, en kiinnittänyt huomiota kuin ihanaan rauhaan ja hiljaisuuteen, jonka rikkoi ainoastaan autoradio. Radiosta alkoi soimaan Egotripin Mestaripiirros, ja se nostatti minulle hymyn joka ylettyi ainakin korvasta korvaan. Ajattelin Wermeroosaa.




"Sinä päivänä kun Luoja teki sinut

Hän ei muuta tehnytkään

Heräs aikaisin, otti kynän käteen
Rupes siinä piirtämään



Päivä kului, mut hetkenkään lepoa

Piirtäjä ei kaivannut
Aivan niin kuin olis hurmoksessa ollut
Mestari valmisti sut"




Wermeroosaan on syntynyt ainutlaatuinen side, jollaista minulla ei ole ollut aikaisempien hevosten kanssa, vaikka nekin ovat olleet rakkaita ja tärkeitä. Wermeroosa ei ollut mikään pikainen päätös, vaan pitkään ja harkiten suunniteltu. Niin kaunis, ja herttainen hetkittäin tuittupää neitihevonen jonka kanssa on ollut monenlaisia tilanteita. Hetkeäkään en vaihtaisi. Wermeroosa taitaa olla elämäni hevonen.

Lässytykset sikseen, sillä minulla oli ihan oikeaa asiaakin. Tai ei niinkään asiaa, lähinnä kuvia. Wermen karsinanaapuri Heikki kävi tänään testiuimassa rannan. Nyt kun oli tiedossa vedessä olevien kivien paikat ja pohjan liejuisuus, päätettiin tänään myös W:n kanssa mennä ihan kunnolla kahlaamaan. Suunnitelmissa oli, että Wermeroosaa voisi ihan uittaa, jos se onnistuisi helposti. Neitihevonen kuitenkin tyytyi tänään kahlailemaan ja porskuttelemaan vettä. Mukavaa oli, mutta paarmat meinasi tehdä meidät hulluiksi. Puolet kuvista oli sellaisia, joissa meikäläisellä on nenä nyrpyssä paarmojen takia ja/tai intensiivinen katsekontakti sellaisen pirulaisen kanssa.


Bongaa ystävämme paarma.






#belfie haha :D






Näissä merkeissä mentiin siis tänään. Oli tarkoitus, että Wermellä olisi tänään ollut vapaapäivä, mutta eipä nuo hetken vesileikit paljoa tammaa rasittanut. Huomenna aamupäivästä suunnataan taas estetreeniin, rutiinia hyppäämiseen hakemassa. Palaillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti