perjantai 20. syyskuuta 2013

Koulurääkkiä ratsastajalle

Huh! Keskiviikkona Kaisa piti minulle yksityistunnin, jossa löytyi taas epäkohtia omasta ratsastuksestani ja täydellisyys tuntuu olevan kauempana kuin koskaan. Huoh.

Aloitettiin perusasialla, asettamisella. Kuinka voi tuntua niin kovin vaikealta saada W asettumaan ja sisäpohkeen läpi ilman, että tamma lähtee kaahailemaan kuin Vermon takasuoralla. Toistojen, toistojen ja monien toistojen jälkeen tamma kuitenkin asettui rennosti kumpaankin suuntaan, ja tahtikin pysyi hallinnassa.

Meillä on ollut Wermen kanssa pienoisia paikallaanpysymisongelmia, mutta kun kesken tahtojen taistelun asetuksen suhteen päätin lyhentää jalustimia, tamma seisoi täysin paikallaan, kuin vanha opetusratsu konsanaan! Ihana W!

"Minä pieni Wermeroosa tässä vain olla möllöttelen kiltisti."
Heti asettelujen ja alkuverkkojen jälkeen aloitettiin laukassa työskentely, ja siinäkin aloitettiin sillä, että saataisiin sisäpohje läpi ja hevonen asettumaan ja liikkumaan eteenpäin rehellisesti. Nopeasti Werme antoikin periksi, ja tuntui melkoisen hyvältä ratsastaa.



Välikävelyiden jälkeen jatkettiin siten, että ensin pitkän sivun alkuun tehtiin suurehko voltti jonka jälkeen ratsastettiin loiva kiemuraura. Ja tämä kaikki siis laukassa. Tehtävän tarkoituksena oli saada hevonen sisäpohkeesta kohti ulko-ohjaa, ja tehtävän aikana ainakin tavoite saavutettiin.

Mutta voi luoja minun vasenta kättäni. Se seilailee missä sattuu, ja minun on vaikea pitää se paikallaan. Sainkin paljon noottia tästä asiasta, ja aion kyllä keskittyä siihen, että saisin sen korjattua.


Laukkojen jälkeen jatkettiin vielä eteenratsastuksilla, joissa Werme oli ihan best! W on tainnut keksiä, että etujalkoja voi heitellä letkeästi, ja askel todella piteni, eikä mennyt kamalaksi tikkaukseksi. Kyllä me vielä joskus ollaan hyviä!


Tänään vielä hepsulle säädöt kohdillee, ajattelin ratsastaa kevyesti. Huomenna tammalla saakin olla vapaapäivä, sunnuntaina sitten suunnataan Mäntyharjuun seuraestekisoihin, estekorkeutena 70cm. Saa nähdä miten menee!

4 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus taas kerran!! :)

    http://tuhkimontarinaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. sinnulla onlla selvästi asemnneamma eratsastukseeenenn!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis tarkoitin että sulla on hyvä asento ku kissa äskee hyppääs näppäimille.

      Poista
  3. Todella upean näköinen hevonen! :) Harvemmin näihin hevosblogeihin kommentoin, mutta hän on kyllä näyttävä tapaus. Ja jotta et luule että näistä kuvista vain kommentoin, niin selailin aikaisempiakin postauksia ja kuvia :)

    VastaaPoista