tiistai 3. syyskuuta 2013

Ylimääräistä murinaa..

Kysympähän vaan, että kuka idiootti on keksinyt, että ratsastuskisoissa on oltava valkoiset housut? Ei ne voi kenenkään mielestä olla tyylikkäät silloin, kun persaus on värjäytynyt ruskeaksi tai mustaksi, kun satulasta on lähtenyt väriä. Lisäksi hevonen kuolaa housuille, ja taas on vihreät läikät housuissa, hevonen kun sattui juuri syömään vihreää heinää. Tai kun on kurakelit, ja ratsastaessa rapa vaan roiskuu?




Hei, hyvä idea teoriassa, mut käytäntö ei vaan toimi! Valkoisissa housuissa on monia muitakin huonoja puolia. Pitää valita tarkkaan alle laitettavat alushousut, ethän halua, että snoopy-sydänpikkarisi loistavat kaikelle kansalle? Lisäksi valkoinen vielä isontaa, paksut jalat näyttää entistäkin paksummille.

Tosiaan, hommasin itselleni Covallieron upeat valkoiset ratsastushousut, jotka ovat jalassa kuin toinen iho. Käytin niitä tosiaan viimeviikon seurakoulukisoissa, ja tämän jälkeen eivät olleet enää uusia nähneetkään. Satula päästi mukavasti väriä, nyt on persaus musta. Saappaat päästi väriä, nyt on mukavasti sitten polveen asti oransseja läiskiä. Huoh. Housut ovat lojuneet viikon, ja nyt otin itseäni niskasta kiinni ja hampaita kiristellen housut ovat tälläkin hetkellä likoamassa. Ei ole helppoa, ei..


Ihan perushousut ulkonäöltään, mutta materiaali on itselleni jotakin aivan uutta ja ihanaa. Samaa merkkiä ja kangasta ovat blogissakin vilahdelleet punaiset, Bali-malliset Covallieron housut. Ehkä ihanin materiaali, mistä housuja voi saada. Materiaali on todella joustavaa, ja jotenkin liukaspintaista. Ja tosiaan molemmissa housuissa on "sukkalahkeet", siis ilman niitä tarroja, tämän käytännöllisemmiksi ei enää housut muutu. Paitsi että haluan, että valkoiset housut kilpailuissa kielletään ja kaikilla olisi vaikkapa mustat housut, paljon käytännöllisempää!

5 kommenttia:

  1. Vitsi mä tykkään tästä sun blogista! Kaikki tekstit luettu alusta asti, kun liityin lukijaksi. :-)

    VastaaPoista
  2. Löysin blogin äitisi vinkistä. :)

    Sama ongelma se on meillä raviharrastajillakin. Miksi ne ajohousut pitää olla valkoiset, vaikka istutaan siellä hevosen takana ja kaikki kurat (+ parhaassa tapauksessa vielä hevosen sonnat) lentää syliin?? Eikä niitä valkoisia housuja enää missään pesussa puhtaaksi saa, kun ovat kunnolla sotkeentuneet.

    VastaaPoista
  3. Oon kanssasi ihan samaa mieltä noista valkoisista kisahousuista. En ole itse edes uskaltanut ostaa kisahousuja, kun on niin leveät reidet ja en jaksaisi miettiä aina alushousuvalintaa kahta kertaa. :D Eipä sillä onneksi ole kamalasti väliä, kun vain ratsastuskoulun harjoituskisoissa käyn.

    VastaaPoista
  4. Mistä tuollaisia housuja saa, ja mitä ne suurinpiirtein maksaa? Itsellä uusien housujen hankinta, kun Pikeur uudella kankaalla petti odotukset, enkä nyt oikeen tiedä minkälaiset haluaisin :( Himostuksessa olisi ne-ruotsalaiset-joiden-merkkiä-en-muista, mutta voivat olla liian kalliit...

    VastaaPoista
  5. Tuota valkoisten housujen mallia, Covallieron Detroitia löytyy ainakin ihan Agrimarketista, niiden hintaa en tarkalleen muista, kuitenkin alle satasen housut. Ja muita värivaihtoehtoja taisivat olla ruskea ja tummansininen.

    Punaisia Covalliero Bali-housuja saa esimerkiksi Hippodomen nettikaupasta, hintaa jonkin verran yli satasen. Ei siis mikään kamalan kallis merkki ole. Sääli kun ihmiset tuntuvat luottavan merkkiin, kun myös tällaisella ei-niin-tunnetulla(kai?) on aivan ihania housuja.

    VastaaPoista