lauantai 17. elokuuta 2013

Läpiratsastusta ja uikkimista

Jes, jaksoin ja ehdin ratsastaa eilen ennen töitä! Ajattelin tallireissun hoituvan nopeasti, mutta homma ei lähtenyt edes toimimaan, ensimmäisenä tallilla vastassa on paksun kurakuorrutuksen alla oleva hörisevä iloinen hevonen.

Kesässä on paljon hyviä puolia heppailun kannalta, mutta on myös näitä varjopuolia; On ötökäitä ja hevonen on aina ihan kurainen, milloin sataa vettä ja milloin on helteet. En silti odota talven paukkupakkasia innolla, ehkä näin on parempi.

Huomatkaa tuon ilmassa leijailevan pölyn määrä hevosta harjatessa..
Oli siis tarkoitus mennä ilman satulaa rennosti ilamn kouluvääntöä. Heti selkään noustuani tunsin heti, että läpiratsastuksen puutetta, vaatii siis työtä, että hevosesta tulee letkeä. Tein käynnissä ja ravissa avoja ja väistöjä, hevonen parani vähän. Laukassa se kuitenkin oli hieman hankala, joten näin parhaaksi laittaa satulan ja kokeilla uudestaan. Laukattiin reippaasti kumpaankin suuntaan jonkin aikaa, ja hevonenkin alkoi rentoutumaan. Liekö ollut jokin jumi jossakin, kun laukkojen jälkeen Wermestä tuli aivan eri hevonen, kuin se aikaisemmin oli ollut.



Ei siitä sitten sen enempää. Pääsin aamulla kuuden jälkeen kotiin, muutama tunti unta ja suunta tallille. Tänään oli taas uittamisen vuoro, vaikkakin kovin tuulinen keli mietitytti. Ja ylläripylläri, tallilla oli taas vastassa kuralla kuorrutettu hevonen. Ei siinä mitään, kunnon harjaus ja suitset päähän ja sitten kävelemään kohti rantaa.

Perillä odotti se mitä olin ajatellutkin; Aallokko! Hetken mietin, että noinkohan Werme järveen uskaltaa, kun aiemmin järven pinta on ollut lähes täysin tyyni, eli tällaisia aaltoja ei ikinä oltu nähty.


Hetken ihmettelyn jälkeen Werme kuitenkin käveli suoraan järveen. Malttamattomasti se pyöri ja hyöri, kun odoteltiin, että vene on riittävän lähellä ja kaikki on kunnossa, että päästäisiin uimaan.



Kun kaikki oli kunnossa, äiti vaan veneeseen ja matkaan! Itse olin taas kuvaajana mukana, uittamista on mukava seurata sivustakin. Alussa Werme ihmetteli aaltoja, mutta tottui niihinkin nopeasti. Uiminen oli luultavasti nimenomaan aalloista johtuen hieman kiireistä, mutta kaikki sujui silti hyvin.

Wermen kanssa tehtiin vain kaksi pientä lenkkiä, tänä kesänä vasta harjoitellaan ja luultavasti ensikesänä sitten myös treenataan näin.


"Näitkö, mä osaan uida!!"



6 kommenttia:

  1. Oi mikä ilme viimeisessä kuvassa! Todella suloinen

    VastaaPoista
  2. Onko tää millä tallilla ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wermeroosa asuu Kangasperkon tallilla :)

      http://www.kangasperkontalli.kotisivukone.com/

      Poista
    2. Okei :) Mietinki et jossai siellä päi varmaanki, mut en ollu varma :DD

      Poista
  3. Olisi ihana päästä omia hevosia uittamaan,mutta ei oikeen täällä hämeenlinnassa ole hevosille uittopaikkoja,harmi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se ihan lottovoitto, kun heppa asustaa niin hyvän uittorannan lähellä, nimittäin hyvää liikuntaa hevoselle :)

      Poista