sunnuntai 18. elokuuta 2013

Oliko se salama? Ei, Werme se vain.

Hiphei, aamukuudelta töistä kotiin, iltakuudelta tallille. Heh en tiedä, pitäskö tässä itkeä vaiko nauraa, olen viimeiset kaksi päivää käynyt aamukuuden jälkeen nukkumaan, ja huomenna pitäisi herätä silloin. No can do..

Mutta asiaan! Tänään vuorossa vakavaa ei niin vakavaa kouluratsastusta. Testailin vähän sillä fiiliksellä, mennäänkö me ensiviikon sunnuntaina seurakoulukisoihin, vaiko ei. Luokka olisi kisoissa meille niin sopiva, että mieli tekisi käydä ajelemassa se, ei sillä väliä ole, tuleeko menestystä. Tänään hifistelin ja Werme sai olla tänään tyylikkään keltainen, ja laukatessa oltiin kuin salamia salamoita. (Hehe, salamia..)

Alussa tamma oli pohkeen takana, mutta avotaivutuksella, jonka sisällä tehtiin käynti-ravi siirtymisiä, Werme tuli suhteellisen nopeasti kuulolle, ja alkoi liikkua kivasti. Kun takajalat saatiin mukaan tallista ja moottori käyntiin, siirryttiin harjoittelemaan pysähdyksiä ravista. Tai, no eipä niissä kamalasti harjoittelemista taida olla, tammalla on jotenkin luontainen tapa pysähtyä lähes poikkeuksetta tasajaloin.

Alkuverkkaa.
Ehdin olla jo huolissani, kun hevonen oli pari päivää hieman epänormaali ratsastaa, tänään kuitenkin tamma oli yhtä hyvä ratsastaa kuin yleensäkin, ehkä pientä läpiratsastuksen puutetta, mutta ne on pikkujuttuja.

Hieno W!
Tosiaan alkuun tehtiin pysähdyksiä uralla, mutta niiden sujuessa niin hyvin, siirryttiin tekemään pysähdykset pituushalkaisijalle, ihan kuin kisoissakin! Siirtymisten ja taivuttelujen kautta Wermestä tuli oikein mukava ja notkea, taidetaan me sine koulukisoihin mennä tämän päivän perusteella. Kokemus se on sekin, ja siitä opitaan aina lisää.


Laukassa aloitettiin taas sillä, että laukataan reippaasti kumpaankin suuntaan siten, että hevonen rentoutuu. Tämän jälkeen voidaan aloittaa laukkatyöskentely. Tuntuisi kovin pahalta nuorella hevosella heti aloittaa laukassa lyhentämisellä, kun on kuitenkin vielä hieman voimaton laukka. Tai alkaa siinä nyt potkua jo olemaan, mutta ei se kauaa jaksa laukassa kantaa itseään oikein. Alkulaukkojen jälkeen tehtiin parit nostot tietyssä pisteessä, ja laukattiin pari ympyrää. Tamma toimi oikein hyvin, joten laukkaa ei sen enempää tarvinnut treenatakaan, joten perään enää loppuverkkaa, ja tämän päivän ratsastus oli siinä.

Annan muodon olla laukassa vielä tässä vaiheessa matalampi, jotta tamma jaksaa laukata pidempään kantaen itseään.

Loppuverkkaa. Huomatkaa mikä ero tässä on alkuverkasta otettuun kuvaan.
<3
Werme osaa olla kovin herttainen, se hörisee kun sitä hakee tarhasta, se hörisee, kun menet sen karsinalle, ja se hörisee esimerkiksi aina, kun se on heppa-autossa, ja luukkua avataan. Toisinaan se osaa olla myös rasittava, komennetaan huitomalla karsinan ovea etusella tai luimitaan ohikulkijoille. Tämä kokonaisuus tekee hevosesta täydellisen, on luonnetta, mutta sisältä löytyy sydän joka on puhdasta kultaa.

2 kommenttia:

  1. Meneepä W hienosti (:! Ihana kuva toi viimenen :3♥

    VastaaPoista
  2. Oi että ompa hieno suokki! Oikein kiva blogi muutenkin jään seurailemaan!
    mullaki blogi-- www.rrakkaudestalajiin.blogspot.fi

    VastaaPoista